torstai 24. elokuuta 2017

Taas mennään

KAPASITEETTIMME ON NYT ENTISTÄ VAHVEMPI

HVL:n tehdas on ollut lempeissä muutoksen tuulissa. Toimintamme on kasvanut siihen mittaan että tilat eivät meinanneet riittää. Tämän positiivisen ongelman myötä pohdimme ja järjestelimme toimintaamme hieman uudelleen. Ulospäin tästä ei ole paljon melua pidetty, mutta täällä Hollolassa on käynyt melkoinen myllerrys.

Positiivista ruuhkaa tuotannossa
Työtä tehdessä olemme lähes kirjaimellisesti törmänneet siihen, että kaiken kasvaessa seiniä on pakko siirtää. Ajan mittaan hallia on toki jo laajennettu ja osa varastoa siirretty, mutta siitä huolimatta nyt tarvittiin vielä enemmän tilaa. Tavoitteena on myös nostaa kapasiteettia, lisätä automaatiota, nopeuttaa toimitusaikoja ja tarjota entistä laajempi materiaalivalikoima. Ilman lisätilaa näitä olisi vaikea ja osittain mahdoton toteuttaa.

Yhteistyöstä on monenlaista iloa ja hyötyä
Oman kiinteistön laajentaminen olisi ollut mahdollista ostamalla naapurikiinteistö ja rakentamalla uusi halli, mutta siihen olisi sitoutunut paljon rahaa. Olisi tietysti myös mahdollista tyytyä nykyiseen ihan hyvään tilanteeseen, mutta halu kehittää yritystä pitkällä tähtäimellä voitti turvallisuuden tunteen ja lyhytaikaisen voiton tavoittelun.
Tilaongelma ratkesi jouhevasti kun yhteistyökumppanimme Novo Wood hankki läheltämme ison kiinteistön ja tarjosi sieltä vuokratiloja meillekin. Hyvän yhteistyön myötä asiat siis järjestyivät ja olemme nyt rakentaneet halliin itsellemme sopivat tuotantotilat levy- ja laminaattipuolen tuotannolle.

Kahdessa hallissa
Uusiin tiloihin Tiiriskankaantielle siirsimme siis kaiken levyihin ja laminaatteihin kuuluvan tuotannon. Konttori ja viilupuolen tuotanto pysyvät entisissä tiloissa Tiiriskankaankujalla. Koneiden ja laitteiden siirrot tehtiin kesälomien aikana niin tuotantoon ei tullut suurempia katkoja. Toiminta uusissa sekä vanhoissa tiloissa käynnistyi heti lomien jälkeen 31.7.2017. Näin elokuun  lähestyessä loppuaan molempien hallien tuotannot ovat jo vakiintuneet ja täydessä toiminnassa.

Uudistuksen jälkeen viilutuotannolla on entisissä tiloissa huomattavasti toimivammat ja väljemmät puitteet. Laajan varastovalikoimamme logistiikka helpottui merkittävästi. Suosituimpia viilulaatuja voimme varastoida nyt hieman enemmän ja harvinaisemmatkin viilut saavat hyllytilaa läheltä tuotantoa. Levy ja laminaattipuolella taas oman varaston lisäksi myös yhteistyökumppanimme Novo Woodin varastovalikoima on kanssamme saman katon alla ja nopeammin saatavilla. Samassa osoitteessa toimiessa säästämme rahtikuluissa ja olemme hivenen ekologisempia. Erittäin positiivinen bonus sekin.

Muutosten keskellä olemme erityisen kiitollisia ammattitaitoisesta henkilökunnastamme ja kaikista yhteistyökumppaneista. Hyvällä porukalla hommat sujuvat!

Hyvää syksyn alkua!


Janne Kuokkanen
toimitusjohtajaKuvassa osa uudesta levyhallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti